Beaumont des Crayères Grande Réserve Brut NV

En förstklassig champagne med fin mousse och lång behaglig eftersmak

Druva: 60% pinot meunier, 25% chardonnay, 15% pinot noir.
Ursprung: Frankrike, AOP Champagne
Årgång: NV
Alkoholhalt: 12,0%
Restsocker: 9,05 g/l Dosage: 7 g/l
Syra: 4,10 g/l
(750ml)

Antal

flaskor

/kolli:

12

Karaktär:
Klar gyllengul färg. Elegant och karaktärsfull champagne som har en nyanserad fruktig doft med inslag av nötter, röda äpplen, mirabeller, citrus, rostat bröd och fin smörighet. I smaken hittar man inslag av honung, färska plommon, körbärskärnor, röda äpplen, apelsin och nougat. En förstaklassig champagne med fin mousse och lång behaglig eftersmak. ​
Serveras med fördel:
Aperitif eller till rätter av fisk och skaldjur eller till ljust kött samt snittar och salta tilltugg.
Serveringstemperatur:
Serveras vid ca 8-10 C
Vingård:
I hjärtat av Champagne, nära Epernay, ligger Beaumont des Crayères. De har ett internationellt prisat varumärke och exporterar mer än 80% av sina produkter, representerade på alla världens
Jordmån/terroir:
Sandig jord och kalksten
Skördemetod:
Druvorna selekteras noga innan de handplockas tidigt på morgonen och tas direkt till vineriet.
Lagringssätt/Vinmakarmetod:
Vinet har legat på sin jästfällning i 2 år. Varje champagne förses med ett unikt degorgeringsdatum.
Lagringspotential:
God att dricka nu men kan med fördel även lagras i 2-3 år

Elegans, förfining och äkthet
I början av femtiotalet beslutade en grupp vinodlare från Mardeuil nära Epernay att gemensamt arbeta för att skapa ett nytt champagnehus. ”Beaumont” syftar på en av de vackraste vingårdarna och ”Crayères” beskriver karaktären på jordmånen. En framgångsfaktor är kooperativets stora tillgång på druvor, viket tillåter Beaumont des Crayères att vara ytterst selektiva i sina val av druvor. De odlar samtliga champagnedruvor; chardonnay, pinot noir och en majoritet av pinot meunier.

Internationella utmärkelser:
Gold Medal, Concours Général Agricole 2014
Gold Medal, AWC Vienna 2014
Silver Medal, Concours Mondial de Bruxelles 2014
91 points, Wine Spectator 2017

Om producenten:

Champagne med prestige och äkthet!

I början av femtiotalet beslutade en grupp vinodlare från Mardeuil nära Epernay att gemensamt arbeta för att skapa ett nytt champagnehus. Stolta över sin champagne, valde de som varumärke benämningen på en av de allra finaste vingårdarna – Beaumont des Crayères. ”Beaumont” syftar på en av de vackraste vingårdarna och ”Crayères” beskriver karaktären på jordmånen. Beaumont des Crayères är idag ett kooperativ bestående av 250 vinodlare som tillsammans förfogar över 86 hektar i hjärtat av Champagne, nära Epernay.

Deras varumärke är internationellt prisat och mer än åttio procent av deras champagner exporteras till alla världens kontinenter. En framgångsfaktor är kooperativets stora tillgång på druvor, viket tillåter Beaumont des Crayères att vara ytterst selektiva i sina val av druvor. De odlar samtliga champagnedruvor; chardonnay, pinot noir och en majoritet av pinot meunier. Beaumont är känt för sin höga kvalitet på pinot meunier, vilket även förklarar dess höga representation i deras viktigaste champagnecuvée; Beaumont des Crayères Grande Reserve NV. Ledorden har sedan champagnehusets start varit ”elegans, förfining och äkthet”något som återspeglas i samtliga champagner.

Beaumont des Crayéres är ett av få champagnehus som markerar alla sina viner med ”degorgerings datum” på baksidesetiketten. Beaumont satsar även på lång lagring. Beaumont lagrar sina standardcuveér i 2-3 år och sin årgångschampagne i mer än 5 år.

Producenten är ISO 22000 certifierade sedan 2014 och arbetar helt utan animaliska tillsatser.