Masia Cava Brut Reserva

Cava Reserva som lagrats 18 månader på flaskan

Druva: 40% xarel·lo 30% macabeo 30% parellada.
Ursprung: Do Cava, Penedès
Årgång: NV
Alkoholhalt: 11,5%
Restsocker: 8 g/l
Syra: 5,4 g/l
(750ml)

Antal

flaskor

6/kolli:
Karaktär:
MASIA Cava Reserva Brut har en frisk och balanserad doft som bjuder på inslag av gråpäron, röda äpplen, nougat, nötter, rostat bröd, en frisk mineralitet och apelsinskal. Den har en generös mousse med små pigga bubblor och en lång eftersmak.
Serveras med fördel:
Cavan kan avnjutas precis som den är, till aperitif med tilltugg eller utan och passar även bra tillsammans med fågel, fisk, skaldjur och matiga sallader.
Serveringstemperatur:
Serveras vid 5-6 ° C
Jordmån/terroir:
Lerig jord på en bädd av kalksten
Skördemetod:
Manuell beskärning
Lagringssätt/Vinmakarmetod:
Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen. Masia Cava Reserva Brut lagras 18 månader på flaska.
Lagringspotential:
Vinet kan lagras 2-5 år
Typ av odling:
Ekologisk odling

 

Om producenten:

Barcelona Brands S.L. bildades med ambitionen att utmana dryckesindustrin med innovativa premiumkoncept och högkvalitativa viner. Barcelona Brands S.L. är ett relativt ungt företag som inspireras av att skapa, utveckla och distribuera unika produkter i en kategori som, enligt dem själva, tycks att stannat upp i tiden.

Tillsammans med vinmakare Joan Soler, som är känd i regionen, valde de  specifika vingårdar och jordbrukare på långvariga kontrakt för att kunna säkerställa en hög kvalité och goda samarbeten. De flesta av druvorna plockas för hand mitt på dagen för att säkerställa optimal kvalitet och förhindra naturlig oxidation innan de pressas. Sedan 2016 använder vi inga kemikalier i våra vingårdar och minskar användningen av sulfiter till ett absolut minimum. Bra för naturen och bra för mänskligheten! Alla mousserande viner är därför ekologiska och veganska.

Barcelona Brands S.L. exporterar cirka 85% av produktionen till cirka 25 marknader i världen.