Stonewood Zinfandel

Druva: Zinfandel.
Ursprung: USA, Kalifornien
Årgång: NV
Alkoholhalt: 13,0%
Restsocker: 7,5 g/l
Syra: 5,5 g/l
(750ml)

Karaktär:
Stor, intensiv , druvtypisk doft med heta kryddor och mörka bär. Smaken är medelfyllig, kryddig och fruktig med toner av björnbär, plommon och fat.
Serveras med fördel:
Grillade rätter av lamm- eller nötkött.
Serveringstemperatur:
16-18°C
Vingård:
Vingårdar i centrala och den norra delen av San Joaquin Valley. Från Madera till Lodi i hjärtat av Kalifornien.
Jordmån/terroir:
Dalen som är helt flack omges av Sierra Nevada-bergen i öster och Coastal Range i väster. De lätta vindarna kommer från nordväst till sydost och börjar tidigt på kvällen och skjuts fram över Sacramentos deltaområde och orsakar en stor temperatursänkning till följd av den låga luftfuktigheten. Jordmånen består av sandig lerjord.
Antal vinstockar per hektar:
3000 st
Altitud:
200-250 m.ö.h.
Skördemetod:
Både handplockade- och maskinplockade druvor.
Lagringssätt/Vinmakarmetod:
Vinet har lagrats på både franska och amerikanska ekfat.
Lagringspotential:
Vinner inte på lagring, bör avnjutas nu.
Om producenten:

Scotto Cellars är från början ett familjeföretag där Anthony Sr Scotto flyttade familjen från hemmet i Brooklyn 1963 till soliga Kalifornien där han köpte sin första vingård och uppfyllde en, sedan länge, dröm om att bli vinmakare. Vinintresset kom från farfadern som emigrerat till USA från ön Ischia i Italien. Anthony Sr började sälja sin farfars vin i rustik italiensk stil. Scotto Cellars är idag inne på femte generationens vinodlare.